Bra att veta om förhandsvisningen (sista steget)

Ansökningsblanketten har ett sista steg som är en förhandsvisning av din ansökan i sin helhet. I den här artikeln får du veta vad du kan göra och inte kan göra i sista steget.

Ingen redigering i förhandsvisningen

Om du i sista steget ser saker du önskar ändra måste du klicka på det aktuella steget i toppen av ansökningsblanketten. Du kan inte göra ändringar i förhandsvisningen utan måste gå tillbaka till de fält som är redigerbara.

Bifogade filer visas inte

Dina bifogade dokument visas i förhandsvisningen som en dokumentsymbol och med sitt filnamn. Du kan inte se innehållet i dokumentet här. Du kan heller inte ladda ner den till din dator, varken i förhandsvisningen eller i det steg i ansökan där du la till dokumentet.

Vill du ändra din bifogade fil eller ta bort den så ska du klicka på det aktuella steget i toppen av ansökningsblanketten och göra justeringarna i rätt fält.

Glöm inte att kryssa i godkännande av villkoren

Alla ansökningsblanketter har en villkorstext med tillhörande kryssruta längst ner. Först när du markerat att du godkänner villkoren aktiveras knappen för inlämning. Om rutan inte kryssas i kan du inte lämna in ansökan.

Kan inte lämna in ansökan

Om du inte ser en knapp för att lämna in ansökan längst ner, eller att knappen inte går att trycka på kan det bero på följande saker:

• Alla obligatoriska uppgifter är inte ifyllda
  • Alla uppgifter är inte ifyllda på rätt sätt
  • Godkännande av villkor är inte ikryssat
  • Ansökan är öppnad i en period som nu är stängd

Mer detaljer för hur du löser detta kan du läsa om i artikeln Problem att lämna in ansökan.

Spara ansökan på datorn

Längst ner i förhandsvisningen kan du klicka på Ladda ner förhandsvisning (PDF). Då laddas hela ansökan ner och du kan spara den på din dator eller skriva ut den om så önskas.

Ändringar efter inlämning

När du väl lämnat in din ansökan kan du inte redigera den så var noga med att kontrollera din ansökan i förhandsvisningen. Skulle du upptäcka något som blivit fel kan du höra av dig till den organisation du söker ifrån. De har möjlighet att i vissa fall ge dispens så att du får tillbaka ansökan, kan redigera den och sedan lämna in den på nytt.